Aktuellt


SAGS anordnar mineralletning och korvgrillning på Utö den 16 juni. Välkomna!

Ny mall

Jag har nu bytt till en mall som heter Atahualpa, viket också är den mall Ulf Jordung använder och som han rekommenderat. Jag har tillbringat ca 8 timmar med att skruva på olika parametrar, anpassa de två bakgrundsbilderna m.m. (det går jättefort att få fram ett hyfsat utseende, men tar lång tid innan man känner sig riktigt nöjd :-) Jag har själv en skärm med hög upplösning (2048 x 1536), så alla kanske inte kan se den bakgrundsfärg som hela sajten vilar på. Funderar på att förminska alltihopa så att man ser bakgrunden i SVGA-upplösning (1024 x 768).

Den här mallen gör att sajten ser mer ut som en sajt med blogg (den förra var mer blogg med tillhörande sajt), vilket jag tycker är en avgörande fördel. Observera att vi nu också har loggan uppe på sajten, vilket inte gick med den förra.

Det som återstår (om vi väljer att använda denna mall) är att välja de färgnyanser vi vill använda. De viktigaste valbara parametrarna är:

  • bakgrunden utanför ramarna – nu mörkt vinröd/brunröd – skulle kunna fungera i en murrig mörk olivgrön också – denna tycker jag bör vara mörk, i en varm nyans som inte är gräll.
  • textfärgen – nu mörkt blå för att ge en bra kontrast till textfönstret som nu är ljust gult – jag tycker att en mörk vinröd/brunröd skulle kunna fungera också – kanske även mörkt grön
  • textfönstrets bakgrund

dessa färger bör väljas med tanke på vilka andra val som gjorts.

När vi valt färgnyanser bör vi också se till att göra bra bilder. Mallen byggs till stor del upp av den stora breda bilden under rubriken.

Just nu har jag klippt i ordning versioner av de bilder jag hade i förra mallen, men nu  måste bilderna göras i ordning i en storlek som passar mallen, så de blir lite mer jobb och man bör försöka tänk mer innan bilderna tankas upp, efter som detta måste göra med FTP vid sidan om.  De bilder som följde med mallen ligger ännu kvar. Alla bilder som lagts upp i header-foldern turas om att visas, så vi får bestämma oss för om vi vill ha en enda (fix) bild eller flera.

Vi bör också skaffa några små bilder i lämpligt format för att läggas in i sidopanelerna.

Allt detta kan man naturligtvis hålla på att justera även sedan sajten tagits i bruk.

Till att börja med kan vi väl lägga in ungerfär det innehåll vi haft tidigare – så kan vi lägga in mer allteftersom vi kommer överens och material blir klart?

Säg vad ni tycker om utseendet på sidan. Jag tror att det börjar bli dags för ett webgrupp-möte.

Mvh Jerry

1 kommentar till Ny mall

  • EricF

    Hej!

    Efter en kort titt gillar jag, rent spontant, denna riktigt bra. Lättare o fraichare än den förra. Känns välkomnande. Men trist att den verkar svårarbetad. Kul att det är olika bilder, för olika uppslag. Raffinerat med kombinationen ljust gult-mörkt blått. Vill minnas att du talat om den kombinationen förut. Ska kolla mer i detalj senare, när jag är lite piggare.

    Eric F.

Skriv kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>