Aktuellt


Nästa nummer av Berg och Mineral planeras komma ut under oktober


Exkursioner anordnas till Gruvdalen och Stora Vika


Vi planerar att arrangera en medlemsträff under hösten via Skype.


SAGS mineralmässa kommer att skjutas upp till senvåren 2021

Geologi på TV

Ett litet tips om att det går en intressant serie på SVT:s Kunskapskanalen som heter Kontinenter på drift  -  För den som kan läsa tecknen i berget finns det många ledtrådar som berättar om hur kontinenterna farit runt på jordytan under årmiljonerna. I seriens första avsnitt handlar det om den vulkaniska ringen runt Stilla havet. Fem delar. En spännande vetenskapsserie om naturfenomen och andra händelser som uppkommer av kontinentalplattornas rörelse

Kan ses på tisdagar kl. 20:10 på Kunskapskanalen eller på webben SVTPlay såklart

/Uffe

Stängt för kommentarer