Aktuellt


SAGS anordnar mineralletning och korvgrillning på Utö den 16 juni. Välkomna!

Sörhällan – Råneå

Halloj igen , så var det då dags för nästa mineral quiz. Jag var i norr under midsommar och passade då på att fara förbi Råneå och några av de gruvor som finns där. Vid Sörhällan hittade jag bland annat denna lilla kristall som sitter i en liten håla i kvarts. Toppen ( som är helt plan ) verkar inte vara avbruten eftersom ena kanten av den ligger inne i hålet och resten sticker ut utanför. Omkringliggande kvarts är till färgen vit till mer eller mindre genomskinlig, medan denna kristall är gulfärgad och helt genomskinlig. Längden på kristallen är ca 2 – 2½mm.  Vad tror ni det är frågan om för mineral ?? Kvarts ?? Eller kan det vara frågan om Beryll eller Topas som också skall finnas i området ??

/Uffe

Sörihällan - Råne

Skriv kommentar

  

  

  

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>