Aktuellt


God Jul och Gott Nytt År

Mineralmässan

Välkommen till Stockholms Amatörgeologiska Sällskaps årliga mineral- och smyckestensmässa. Den enda i sitt slag i Stockholm.

På mässan har du en unik möjlighet att botanisera bland olika mineral, fossil, smyckesstenar, slipad sten och olika verktyg för stenbearbetning. Passa på att hitta någon ny litteratur. Träffa vänner att prata mineral och geologi med, gamla eller nya. Fri entre!

Nästa mineralmässa äger rum söndagen den 15 november 2020  mellan klockan 10.00 och 16.00 i Geovetarhuset, Stockholms universitet.

Här finns karta (klicka på ordet ”karta”) för dig som inte hittar och 2019 års affisch (klicka på ordet ”affisch”) som du kan skriva ut och anslå för att locka besökare till mässan. 2020 års versioner av affischen, villkor, anmälan och folder publiceras här under våren.

 

Beryll från Hoting

 Beryll från Hoting. Foto Bertil Otter © 2012

För utställare

2019 års villkor för utställare finns här (klicka på ordet ”här”) och 2019 års anmälningsblankett finns här (klicka på ordet ”här”). Vi har också en folder (klicka på ordet ”folder”) där den viktigaste informationen om mässan samlats ihop för utställare, även denna avser 2019 års mässa.

Fluorapatitkristall, 7 cm lång, från Sludyanka, Bajkalregionen i Ryssland. Foto Jerry Johansson © 2011.