Aktuellt

Exkursionssäsongen drar igång med ett besök till Bredsjönäs den 28 april.

Mineralmässan

Välkommen till Stockholms Amatörgeologiska Sällskaps årliga mineral- och smyckestensmässa. Den enda i sitt slag i Stockholm.

På mässan har du en unik möjlighet att botanisera bland olika mineral, fossil, smyckesstenar, slipad sten och olika verktyg för stenbearbetning. Passa på att hitta någon ny litteratur. Träffa vänner att prata mineral och geologi med, gamla eller nya. Lyssna på föredrag med geologianknytning. Fri entre!

Nästa mineralmässa äger rum söndagen den 17 november 2019  mellan klockan 10.00 och 16.00 i Geovetarhuset, Stockholms universitet.

Här finns karta (klicka på ordet ”karta”) för dig som inte hittar och en affisch (klicka på ordet ”affisch”) som du kan skriva ut och anslå för att locka besökare till mässan (affisch för kommande mässan läggs upp under våren 2019).

 

Beryll från Hoting

 Beryll från Hoting. Foto Bertil Otter © 2012

För utställare

Villkor för utställare finns här (klicka på ordet ”här”) och anmälningsblankett finns här (klicka på ordet ”här”). Vi har också en folder (klicka på ordet ”folder”) där den viktigaste informationen om mässan samlats ihop för utställare. Detta är 2018 års versioner – 2019 års versioner läggs upp under våren 2019.
 

Fluorapatitkristall, 7 cm lång, från Sludyanka, Bajkalregionen i Ryssland. Foto Jerry Johansson © 2011.