Aktuellt


Första vårexkursionen går till Sala silvergruva den 22 april. Välkomna!

Mineralmässan

Välkommen till Stockholms Amatörgeologiska Sällskaps årliga mineral- och smyckestensmässa. Den enda i sitt slag i Stockholm.

På mässan har du en unik möjlighet att botanisera bland olika mineral, fossil, smyckesstenar, slipad sten och olika verktyg för stenbearbetning. Passa på att hitta någon ny litteratur. Träffa vänner att prata mineral och geologi med, gamla eller nya. Lyssna på föredrag med geologianknytning. Fri entre!

Nästa mineralmässa äger rum söndagen den 18 november 2018  mellan klockan 10.00 och 16.00 i Geovetarhuset, Stockholms universitet.

Här finns karta (klicka på ordet ”karta”) för dig som inte hittar och förra årets affisch (klicka på ordet ”affisch”) som du kan skriva ut och anslå för att locka besökare till mässan.

 

Beryll från Hoting

 Beryll från Hoting. Foto Bertil Otter © 2012

För utställare

Förra årets villkor för utställare finns här (klicka på ordet ”här”) och anmälningsblankett finns här (klicka på ordet ”här”). Vi har också en folder (klicka på ordet ”folder”) där den viktigaste informationen om mässan samlats ihop för utställare. (2018 års versioner läggs upp under våren.)

 

Fluorapatitkristall, 7 cm lång, från Sludyanka, Bajkalregionen i Ryssland. Foto Jerry Johansson © 2011.