Aktuellt


OBS att inneträffarna under våren kommer att ske på torsdagar.

Mineralmässan

Välkommen till Stockholms Amatörgeologiska Sällskaps årliga mineral- och smyckestensmässa. Den enda i sitt slag i Stockholm.

På mässan har du en unik möjlighet att botanisera bland olika mineral, fossil, smyckesstenar, slipad sten och olika verktyg för stenbearbetning. Passa på att hitta någon ny litteratur. Träffa vänner att prata mineral och geologi med, gamla eller nya. Fri entre!

Nästa mineralmässa planeras under november 2024.

Här finns karta (klicka på ordet ”karta”) för dig som inte hittar och en affisch (klicka på ordet ”affisch”) som du kan skriva ut och anslå för att locka besökare till mässan.

 

Beryll från Hoting

 Beryll från Hoting. Foto Bertil Otter © 2012

För utställare

2023 års villkor för utställare finns här (klicka på ordet ”här”). Vi har också en folder (klicka på ordet ”folder”) där den viktigaste informationen om mässan samlats ihop för utställare (2023 års version, uppdaterad version under sommaren 2024).

Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 trädde EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) i kraft. Den reglerar hur personuppgifter får behandlas och ersätter Personuppgiftslagen.
GDPR ställer högre kvar än Personuppgiftlagen på hur vi som förening samlar in och behandlar dina personuppgifter.
För att arrangera Mineralmässan behöver vi registrera ditt namn, personnummer, adressuppgifter, telefonnummer och aktuell e-postadress.
Dina uppgifter används bara för detta ändamål och vi sparar dem endast så länge som ändamålet med behandlingen kräver eller så länge som krävs enligt lag och sprider dem aldrig till annan part.
Vi behöver därför ditt samtycke för att kunna administrera din anmälan och behandla dina uppgifter. I och med din undertecknade, formella anmälan till mässan så har du godkänt SAGS hantering av personuppgifter.
Styrelsen för Stockholms Amatörgeologiska Sällskap är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och kan kontaktas via ordforande@sags.nu.

Fluorapatitkristall, 7 cm lång, från Sludyanka, Bajkalregionen i Ryssland. Foto Jerry Johansson © 2011.